Onderzoeksportaal

Engels

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen

Organisatie: Kenniscentrum

Contactinformatie

Koningin Astridplein 20-26
2018
Antwerpen
België
  • Telefoon: +32 (0)3 202 4551

Organisatie profiel

De KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen) is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1843 ten bate van natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek. De KMDA beheert niet enkel ZOO Antwerpen, dierenpark Planckendael, de Koningin Elisabethzaal en Serpentarium Blanckenberge maar zij speelt ook een vooraanstaande rol op wereldvlak op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud. De KMDA is beheerder van het eerste Vlaamse natuurreservaat De Zegge in Geel, en heeft een eigen wetenschappelijk instituut, het Centre for Research and Conservation. 

De KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen) is een vereniging, opgericht in 1843 en heeft drie merken onder haar hoede: ZOO Antwerpen, Planckendael en de Koningin Elisabethzaal. Daarnaast is de KMDA beheerder van het natuurreservaat De Zegge in Geel. De KMDA is met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar de grootste speler op het toeristische veld in België en het speelt een vooraanstaande rol op wereldvlak wat betreft wetenschappelijk onderzoek en conservatie.

Recentste publicaties

  1. Interspecific variation in the tetradactyl manus of modern tapirs (Perissodactyla: Tapirus) exposed using geometric morphometrics

    Onderzoeksoutput: Bijdrage voor tijdschriftA2: Artikel in een internationaal wetenschappelijk tijdschrift met peer review, dat niet inbegrepen is in A1

  2. Primeira Avaliação do Status de Conservação dos Mamíferos do Estado da Bahia, Brasil

    Onderzoeksoutput: Bijdrage voor tijdschriftA1: Web of Science-artikel

  3. Molecular tools to the rescue?: What do the EEP coordinators, TAG chairs and keepers themselves need from molecular techniques in the future?

    Onderzoeksoutput: Bijdrage voor tijdschriftA4: Artikel in een tijdschrift niet inbegrepen in A1, A2 of A3

Bekijk alle (696) »

Inloggen in Pure