Onderzoeksportaal

Engels

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen

Organisatie: FRIS rootFRIS Tenant

Contactinformatie

Koningin Astridplein 20-26
2018
Antwerpen
België
  • Telefoon: +32 (0)3 202 4551

Organisatie profiel

De KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen) is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1843 ten bate van natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek. De KMDA beheert niet enkel ZOO Antwerpen, dierenpark Planckendael, de Koningin Elisabethzaal en Serpentarium Blanckenberge maar zij speelt ook een vooraanstaande rol op wereldvlak op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud. De KMDA is beheerder van het eerste Vlaamse natuurreservaat De Zegge in Geel, en heeft een eigen wetenschappelijk instituut, het Centre for Research and Conservation. 

De KMDA (Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen) is een vereniging, opgericht in 1843 en heeft drie merken onder haar hoede: ZOO Antwerpen, Planckendael en de Koningin Elisabethzaal. Daarnaast is de KMDA beheerder van het natuurreservaat De Zegge in Geel. De KMDA is met meer dan 2 miljoen bezoekers per jaar de grootste speler op het toeristische veld in België en het speelt een vooraanstaande rol op wereldvlak wat betreft wetenschappelijk onderzoek en conservatie.

Recentste publicaties

  1. Self-interest precludes prosocial juice provisioning in a free choice group experiment in bonobos

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan tijdschriftA1: Web of Science-artikelpeer review

  2. Paired and unpaired penguins – a pilot study on personality

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan congresC3: Congres - Meeting abstractpeer review

  3. Developing a Qualitative Behavioural Assessment for Bonobos: a novel approach to overcome methodological and practical issues

    Onderzoeksoutput: Bijdrage aan congresC3: Congres - Meeting abstractpeer review

Bekijk alle (1153) »

Inloggen in Pure